Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Ill: WBAB

WBAB ansvarar för VA i Ludvika och Smedjebacken

VA-aktuellt

Nu har WBAB, Wessman Barken Vatten och Återvinning AB, ansvaret för VA och avfall i Ludvika och Smedjebacken. Onsdag 1 juni tog det kommunala bolaget över från Ludvika kommun och Smedjebacken Energi och Vatten.

Arbetet med ett gemensamt teknikbolag för Ludvika och Smedjebacken har pågått länge. Bolaget har säte i Smedjebacken. VD för WBAB är Sabine Dahlstedt, tidigare samhällsbyggnadschef i Surahammar. Tommy Norgren, tidigare driftansvarig för VA i Smedjebacken är VA-chef och Tommy Brolin, tidigare VA-chef i Ludvika, chef för Strategi VA. Ola Nyström heter chefen för Återvinning i WBAB.

– Det ska bli väldigt intressant och spännande att få vara med från början, säger Sabine Dahlstedt i ett pressmeddelande.

Cirka 60 personer har nu sin anställning i WBAB. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid