Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Stockholmsmässan

Water and Wastewater ny mässa inom VA

VA-aktuellt

Ännu en ny VA-mässa planeras. Nu är det Stockholmsmässan som lanserar Water and Wastewater som hålls i Älvsjö 2021.

I september 2021 lanserar Stockholmsmässan den nya VA-mässan Water and Wastewater. Stockholmsmässan berättar i ett pressmeddelande att mässan arrangeras i samarbete med VA-sektionen inom VVS-fabrikanternas råd.

Under tre dagar, 14-16 september 2021, ska besökarna på Water and Wastewater kunna ta del av både teori och praktik, lyssna på föredrag, samtala med specialister, ta del av nya rön, tekniker och produkter.

De utställare som Stockholmsmässan siktar på är leverantörer av utrustning och tjänster inom distribution, vattenrening, IT, mät-, styr- och reglerteknik, drift, underhåll, forskning, konsultation med flera områden.

– Vi ska etablera Water and Wastewater till en stark och angelägen branschmötesplats i nära samarbete med branschföreträdare. Mässveckan får gärna sätta en medial spotlight på branschen vilket vi kan uppnå genom att addera ett program som tar upp aktuella samhällsfrågor där VA spelar en avgörande roll, säger Peter Söderberg, projektchef för Water and Wastewater i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att även locka intressenter som myndigheter, branschföreningar och institutioner att delta.

– I det sammanhanget vill vi gärna framhålla vår erfarenhet som arrangör av Nordbygg och hur vi i nära samarbete med ett flertal branschintressenter drivit den till att bli Nordens i särklass största branschmötesplats för bygg- och fastighetssektorn, påpekar Peter Söderberg.

Stockholmsmässan hoppas på läget i Stockholm ska locka besökare från hela landet, inte minst från alla Sveriges kommuner. Namnvalet Water and Wastewater ska peka på ambitionen att även nå en internationell publik. Enligt Stockholmsmässan finns det ett genuint internationellt intresse för svensk kompetens och teknik inom VA.

Det kommer inte att saknas mässtillfällen inom VA-området under de närmaste åren. Samtidigt som Water and Wastewater drar igång 2021 ska samarbetspartnern, VA-sektionen inom VVS-fabrikanternas råd, fortsätta med sin ambulerande VA-mässa VA-tour Sweden, som hålls på fem orter i januari-februari samma år.

Dessutom hålls en annan ny mässa, Water and Waste på Åbymässan i Göteborg, oktober 2019 med inriktning på Västsverige. Den väletablerade nationella VA-mässan på Elmia i Jönköping hålls i september 2020. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid