Annons Kamstrup 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Vattenindustrin: Frigör biogasens potential

VA-aktuellt

Näringslivets branschorganisation Vattenindustrin reagerar kraftigt på regeringens förslag att ändra miljöbilsdefinitionen.

Regeringens förslag att ändra miljöbilsdefinitionen vid statliga upphandlingar av fordon så att biogasfordon inte längre räknas som miljöbilar, fortsätter att väcka reaktioner. Branschorganisationen Vattenindustrin menar att biogasen är avgörande för att Sverige ska lyckas ställa om till en fossiloberoende fordonsflotta år 2030.
”Att inte klassa biogasbilar som miljöbilar kommer att få negativa effekter för både miljön och omställningen till en cirkulär ekonomi då antalet biogasbilar kommer att minska på marknaden. Vattenindustrin anser att man måste tänka i ett större perspektiv och se till biogasens livscykel och vilken roll biogasen faktiskt är i den gröna omställningen”, skriver Vattenindustrin i ett  uttalande, till Cirkulation.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid