Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Partille byter samtliga vattenmätare

VA-aktuellt

Partille kommun byter ut samtliga vattenmätare hos abonnenterna under en tio-årsperiod.

Partille kommun har inlett ett långsiktigt projekt som innebär att kontroll och byte av vattenmätare ska ske hos kommunens samtliga cirka 7 500 VA-abonnenter på tio år.

– Vi vill att våra VA-abonnenter ska känna sig trygga med att deras vattenmätare fungerar korrekt och visar rätt förbrukning och byter därför ut gamla vattenmätare i abonnenternas fastigheter, säger VA-ingenjör Sertac Umas, i ett pressmeddelande.

Partille kommuns VA-tekniker kommer att kontakta och besöka cirka tio procent av VA-abonnenterna för kontroll och byte av vattenmätare varje år fram till 2027. De första 750 VA-abonnenterna kontaktades i somras och har nu börjat få besök av VA-teknikerna.

– Flertalet fastighetsägare har kontrollerat sin installation innan våra VA-tekniker kommer ut och slipper därmed kostnads- och tidskrävande omtag med auktoriserade hantverkare innan vi kan komma tillbaka för att genomföra bytet av vattenmätare, säger Sertac Umas. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid