Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Medarbetare i Röda Halvmånen/Röda Korset som arbetar med skadade vattenledningar i Syrien. FOTO: SRAC

Miljökonsulter skänker 1,2 miljoner till flyktinghjälp

VA-aktuellt

Samhälls- och miljöteknikkonsulterna Ramböll skänker 1,2 miljoner kronor till humanitär hjälp i Syrien. Företaget har samlat ihop pengarna genom en global bidragskampanj bland medarbetarna och genom bidrag från Ramböllfonden.

Anställda inom Ramböll världen över har samlat ihop över en halv miljon svenska kronor (60 851 EUR) och Ramböllfonden har bidragit med lika mycket, plus en avrundning uppåt. I Sverige samlades 85 000 kronor in bland medarbetarna. Totalt donerar nu företaget 1,2 miljoner kronor till Röda Korsets arbete i Syrien, via danska Röda Korset (Røde Kors).

De insamlade pengarna kommer främst gå till mat, rent vatten och sjukvård. Det kan vara ambulansverksamhet, första hjälpen-kit, medicinsk utrustning, sjukvårdsmaterial, tält, filtar, madrasser och hygienartiklar.

− Röda Korset gör ett otroligt viktigt arbete på plats i Syrien där våldet gör hjälpinsatsen komplicerad och behovet av humanitär hjälp är stort. Det känns självklart att bidra till deras arbete och att kunna hjälpa till i detta extrema läge, säger Bent Johannesson, VD Ramböll Sverige.

Kriget i Syrien är inne på sitt femte år och det har stora återverkningar både i Syrien och i flera grannländer. Hundratusentals människor har dödats och miljontals har förlorat sina hem. (EW)

  • 12,2 miljoner människor är i akut behov av humanitär hjälp.
  • 7,6 miljoner är på flykt från sina hem men är fortfarande kvar i Syrien.
  • Över fyra miljoner har flytt till närliggande länder som Libanon, Turkiet och Jordanien och många är just nu på flykt genom Europa.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid