Annons Kamstrup 2024

När sjöns vatten steg vid Hammerdalsverket

Cirkulation 5/10

Under några svettiga dagar för avfalls- och VA-chefen Richard Persson var Hammerdals vattenverk högvilt för storstadstidning­arnas nyhetsjournalister. Att Hammerdalsborna rekommenderades koka vattnet visste snart sagt hela svenska folket. Så kris­artat var läget när vattnet i Ham­merdalssjön bara steg och steg.

När vi nu tre veckor senare besöker Sjöboda vattenverk ute vid Tvärå­näset mitt i sjön ser man hur högt vattnet har stått. Det är svårt att föreställa sig situationen då när det var som värst. Nu skiner solen över en spegelblank vattenyta. Invallningen runt vattenverket är kvar och påminner om hur allvarligt läget måste ha varit. Men Richard har inte bara negativa minnen nu efteråt. Under de hektiska dygnen ställde många upp frivilligt och en gemensamhetskänsla hos personalen spred sig. En detalj kanske men kommunens kostchef hade mitt i all röra ordnat så att det fanns kaffe och mackor hela tiden därute.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid