Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Leveransgaranti för vatten och avlopp

VA-aktuellt

Inför leveransgaranti för vatten och avlopp. Det föreslår Hampe Mobärg, VA-Fakta.

En leveransgaranti för vatten och avlopp vore ett steg i rätt riktning för ökad konsumentmakt. “Hushåll som varit utan fungerande vatten och avlopp under längre än en vecka skulle därmed ha rätt till stöd och ersättning, till exempel genom färskvattenleveranser och möjligheten att enkelt få ekonomisk ersättning eller lägre taxa för perioden i fråga. Det skulle skapa incitament för Sveriges kommuner att renovera i en starkare takt”. skriver Hampe Mobärg i en debattartikel publicerad i Nya Wermlandstidningen, NWT.

Mobärg menar att kommuner idag inte riskerar så mycket kortsiktigt att hålla en lägre kvalitet på VA-tjänster. Därför vill han se krav och garantier liknande de som finns på elområdet.

VA-Fakta är en lobbyorganisation bildad 2013 och består av Maskinentreprenörerna, Svenska Rörgrossistföreningen, VVS-Fabrikanternas Råd, VVS-Företagen, samt dess medlemsföretag. 

Läs mer:

Hur stort är behovet av underhåll? (Cirkulation 6/14)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid