Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

VD-rokad

VA-aktuellt

Det blir Mats Rostö, Gästrike Vatten, som tar sig an VD-posten på nystartade Nacka Vatten AB. Det innebär att Johanna Lindgren som tidigare tillkännagivits som VD kommer att stanna på sin nuvarande position på Norrvatten.

Mats Rostö slutar som VD för Gästrike Vatten. Han har blivit erbjuden uppdraget som vd för det nystartade bolaget Nacka Vatten AB.

– Det har varit roliga och utmanande åtta år och det är med lite blandade känslor jag lämnar. Att ha startat upp ett bolag från grunden har givit mej många lärdomar att bära med mej i mitt kommande uppdrag, säger Mats Rostö.

Så sent som i mitten av juni tillkännagavs att Johanna Lindgren, VD för kommunalförbundet Norrvatten norr om Stockholm, tackat ja till uppdraget som VD för nya Nacka Vatten. Efter en omförhandling med Norrvatten blir hon istället kvar som VD för Norrvatten.

– Hon insåg att hon hade så mycket kvar att göra på Norrvatten, så hon gjorde ett omval och det är vi på Norrvatten väldigt glada för, säger Ursula Forner, kommunikationsansvarig på Norrvatten, till Cirkulation.

Gästrike Vatten har satt igång ett arbete med att rekrytera en efterträdare. Tills ny vd är på plats har Lena Blad utsetts till tillförordnad VD. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid