Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Borås Energi och Miljö AB

Vd för Borås Energi och Miljö får gå

VA-aktuellt

Peter Maksinen fick bara ett drygt år som vd för Borås Energi och Miljö. Styrelsen beslutade att skilja honom från uppdraget den 14 januari. Maksinen har bland annat fått kritik för hur han kommunicerat med personalen.

Peter Maksinen lämnar bolaget omedelbart. HR-chefen Ewa Bideberg går in som tf vd.

…det har varit många olika komponenter som har lett till beslutet. Styrelsen konstaterar att de saknar förtroende för Peter Maksinens förmåga att leda bolaget. Bolaget kommer att genomföra en arbetsmiljöutredning om kränkande beteende för att säkerställa att detta förebyggs framöver och att drabbade kan få hjälp. Utredningen som redan är påbörjad kommer att genomföras av Previa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ett anonymt brev om kränkande behandling inom bolaget där bolagets vd Peter Maksinen pekades ut, offentliggjordes i december i lokalpressen. Enligt Borås Energi och Miljö är det inte brevet som lett till åtgärder. Tidigare under 2018 uppmärksammades också en videoblogg där han i stället för en sommarhälsning skällde ut personalen för dålig ordning vid bolagets kraftvärmeverk Ryaverket.

Kommunala Borås Energi och Miljö sköter bland annat VA-hantering i Borås kommun. Peter Maksinen tillträdde som vd i december 2017. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid