Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Eber Ohlsson

Vattentornet i Grevie tömt

VA-aktuellt

Vattentornet i Grevie, Båstads kommun, har tömts på vatten på grund av ett tekniskt fel. Vattentornet håller nu på att fyllas med vatten igen, men det har resulterat i missfärgning och luft i vattnet samt att en del högt belägna kunder blivit utan vatten. Abonnenterna bör koka sitt vatten, meddelar NSVA.

– När ett vattentorn töms på vatten kommer det in luft i ledningssystemet. Det är även vanligt med missfärgningar. Detta är inte farligt, men som en försiktighetsåtgärd rekommenderar vi att kunder i Grevie och Förslöv med omnejd kokar vattnet innan det används för mat och dryck, säger Andreas Waldén, avdelningschef Rörnät på NSVA i ett pressmeddelande.

NSVA avråder även abonnenterna från tvätta och diska medan vattnet är missfärgat. De kommer att sätta ut vattentankar i området där invånarna kan hämta vatten.

– NSVA håller på att spola vattenledningarna på flera olika platser i området under dagen. Detta gör vi för att få bort missfärgningar och luft från vattnet. I de område där spolningen pågår finns det risk för dåligt vattentryck, fortsätter Andreas Waldén. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid