Annons Kamstrup 2024

FOTO: Pixhill.com

VA-utbyggnad stoppad i domstol

VA-aktuellt

VA-utbyggnaden till cirka 370 fastigheter i Yngjsöstrand, Kristianstads kommun, stoppas tills vidare av mark- och miljödomstolen. Besluten har varit för otydliga.

Mark- och miljödomstolen anser att Kristianstad kommuns tidigare beslut om att anlägga VA i Yngsjösstrand var så otydligt att Lantmäteriet inte borde ha godkänt detta som underlag. Lantmäteriet har enligt domen också missat att det finns en gällande detaljplan för området och därmed fattat sitt beslut på felaktiga  grunder.

Domen innebär att Kristianstads kommun nu måste fatta ett nytt och  tydligt beslut om verksamhetsområde för vatten och avlopp i Yngsjöstrand. Därefter måste Lantmäterimyndighetens förrättning göras om.

Utbyggnaden av VA till de cirka 370 fastigheterna är tänkt att byggas med LTA-teknik. Det ursprungliga beslutet togs redan 2009 och entreprenaden skulle ha startat sommarhalvåret 2014. I september överklagades entreprenaden. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid