Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

UVC knoppar av sitt första bolag

VA-aktuellt

Vatteninfo Sverige AB bildas efter en avknoppning från Utvecklingscentrum för vatten (UVC), i Norrtälje. Bolaget ska driva utställningen Vattenexpo och portalen Vatteninfo.com.

Utvecklingscentrum för vatten (UVC), vid Campus Roslagen i Norrtälje knoppar av bolaget Vatteninfo Sverige AB. Bolaget bildades den 6 februari och ska i huvudsak driva de kommersiella delarna av verksamheten, det vill säga utställningen Vattenexpo och portalen Vatteninfo.com.

Den första gemensamma aktiviteten är en unik serie av fyra vattenlördagar med seminarier, utställning och information från Norrtälje kommun. Vattenlördagen den 18 april startar bland annat med tal från Campus Roslagens styrelse.

– Jag är jätteglad och stolt över att på lördag den 18 april kl 10-16 kunna bjuda in till en pressträff och presentation med genomgång av utställningen Vattenexpo, med produkter inom allt från toaletter och vattenrening till minireningsverk här i Norrtälje, samt portalen Vatteninfo.com där verksamma i Sveriges kommuner och myndigheter redan idag kan hitta relevant information på VA-området i form av bland annat ett nytt utredningsbibliotek och ett kommande forskningssök, säger Amelia Morey Strömberg, VD, i ett pressmeddelande.

Bakom Vatteninfo Sverige AB står Slussen Building Services AB. Amelia Morey Strömberg är också initiativtagare, grundare och verksamhetsansvarig för hela Utvecklingscentrum för vatten. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid