Det kommer att eka lite tomt i korridorerna på Svenskt Vatten till våren. Sju personer har sagt upp sig och ytterligare två får sluta efter höstens omorganisation.
UPPDATERAD 170110 kl 13:45 Branschorganisationen Svenskt Vatten tappar en stor del av sin samlade kompetens när en tredjedel av de anställda sagt upp sig under december 2017. Organisationen tappar därmed expertkunskaper inom bland annat rörnät, dricksvatten, juridik och utbildning.
Syftet med omorganisationen är att skapa ett samlat Svenskt Vatten. Ingredienser i omorganisationen är ökad digitalisering och ett närmare samarbete mellan avdelningarna vattentjänster och kommunikation.
– Omorganiseringen innebär att Svenskt Vatten ska jobba mer som en matrisorganisation där den tekniska expertisen samverkar bättre med kommunikations- och påverkansexperter. Den innebär också ökad digitalisering och en förändring av tidningen. Den ska övergå till att bli ett djuplodande magasin som kommer ut två gånger per år. Nyheter ska presenteras direkt på webben, säger vd Anna Linusson till Cirkulation.
I samband med omorganisationen sades även två medarbetare upp på grund av arbetsbrist.
Under hösten aviserade också Ulrika Engvall, utbildnings- och rekryteringsansvarig som arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2006, att hon slutar. Dagarna innan jul sade ytterligare sex personer upp sig och de slutar under våren. Det är:
- Anne Adrup, rörnät och klimat (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2014).
- Gisela Holm, dricksvatten och vattenskydd (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2015)
- Gilbert Nordenswan, juridik (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2011)
- Magnus Montelius, organisation, VA-ekonomi och hållbarhetsindex (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2012).
- Annika Börje, utbildningsledare (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2016).
- Linda Arefall, ekonomiassistent (arbetat hos Svenskt Vatten sedan 2016)