Annons Kamstrup 2024

FOTO: GKP

Samlarbilder med brunnslock lanseras i Japan

VA-aktuellt

Ett japansk VA-nätverk lanserar samlarbilder med brunnslock. Kampanjen ska väcka intresse för landets avloppssystem.

Samlarbilder med bilder av unikt designade brunnslock kommer ut i Japan i början av april. Det är GKP, ett nätverk för utåtriktad information om avlopp, där bland annat tjänstemän från lokala myndigheter och infrastrukturministeriets avloppsförvaltningsavdelning ingår, som lanserar samlarbilderna. Det skriver Japan Times.

Den första upplagan presenteras på en årlig brunnslockssamling ”Manhole summit” i Tokyo, 19 mars, för att sedan komma ut i april. En andra upplaga når diskarna i juli.

Enligt Hideto Yamada, GKP, finns ett ökande intresse för brunnslock och det börjar så smått växa fram en turistnäring runt fenomenet ”drainspotting”.

Samlarbilderna har foto på ena sidan och en förklaring om designen på baksidan. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.

Abonnera på Cirkulation

Ur senaste Cirkulation:

Minireningsverk – hur bra fungerar de?

Fettinformation med hjälp av dörrknackning

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid