Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Arkivbild

Rosa vatten överraskade kanadensare

VA-aktuellt

Invånare i Onoway, Kanada, fick en överraskning på tisdagsmorgonen då rosa vatten kom ur kranarna. Förklaringen; kaliumpermanganat på fel ställe.

Det lilla samhället Onoway i Kanada har blivit en världsnyhet sedan en ventil fastnat i fel läge i samband med att vattenverkets filter backspolades. Kaliumpermanganat följde med ut i vattenreservoaren. Trots att reservoaren tömdes så följde spår av den kraftigt infärgande kemikalien med ut på ledningsnätet. Effekten blev att många invånare till sin förvåning duschade i rosa vatten på morgonkvisten.

Stadens borgmästare Dale Krasnow fick i efterhand be om ursäkt för att staden var sena med att informera allmänheten om incidenten.

– Vi fick ingen instruktion från Alberta Environment att gå ut med något allmänt råd offentligt och allt tyder på att det aldrig fanns någon risk för befolkningens hälsa. Kunde staden ha gjort ett bättre jobb med att kommunicera vad som hände igår till allmänheten – absolut, utan tvekan, och vi ber om ursäkt för det. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid