Annons Kamstrup 2024

FOTO: Pixhill.com

Reningsverket i Kapellskär har akuta driftproblem

VA-aktuellt

Akuta driftproblem vid Kapellskärs reningsverk i Norrtälje kommun tvingar fram en uppgradering av verket. Verket har varit planerat för en större utbyggnad som hindrats av ideliga överklaganden i tillståndsprocessen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Norrtälje kommun har godkänt en uppgradering av reningsverket i Kapellskär för 5,7 miljoner kronor. Detta sedan akuta driftproblem uppstått vid verket som skulle ha genomgått en stor ombyggnad för flera år sedan enligt kommunens planer.

Ubyggnaden, budgeterad till 108 miljoner kronor, är dock kraftigt försenat av flera överklaganden från grannar. Tillståndsprocessen har dragit ut rejält på tiden, ursprungligen var bygget tänkt att vara klart 2013.

Det är grannar till reningsverket som först överklagade kommunens miljötillståndsansökan. Ärendet gick ända till Mark- och miljööverdomstolen och när det väl var klart överklagades även bygglovet i våras. Ubyggnaden är en förutsättning för nya anslutningar och kapaciteten är tänkt att femdubblas från 3 000 pe till 15 000 pe i kommunen som har en mycket hög andel enskilda avlopp idag. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid