Annons Kamstrup 2024

Reningsverk uppmärksammar kemikalieutsläpp

VA-aktuellt

Avloppsreningsverket i Sollebrunn, Alingsås kommun, har vid flera tillfällen tvingats hantera inkommande avloppsvatten som varit förorenat. Nu vidtar verket åtgärder och uppmanar traktens verksamhetsutövare att skyndsamt se över sina rutiner.

Avloppsreningsverket i Sollebrunn, Alingsås, slår larm efter att det vid flera tillfällen uppdagats kemikalier i inkommande avloppsvatten.

– Tyvärr har vi sett att det kommit in förorenat vatten och det är av högsta vikt att alla nu är med och ser till så att det inte upprepas, menar driftchef Mats Andersson.

Eftersom det är svårt att avgöra varifrån kemikalierna kommer har ett allmänt brev nu gått ut till traktens verksamhetsutövare med en uppmaning att se över sina rutiner.
– Vi vill inte att någon ska känna sig utpekad för vi kan inte i vår vildaste fantasi tro att det är någon som medvetet släpper igenom kemikalier med avloppsvattnet. Antagligen handlar det om att någon verksamhetsutövare har brustit i sina rutiner, men att problemen nu kommer åtgärdas så fort man insett vad det är som hänt, förklarar Mats Andersson. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid