Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Arkivbild. FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Reningsverk så slitet att användning förbjuds

VA-aktuellt

Framtiden för reningsverket i Blentarp, Sjöbo kommun, har varit en följetong i många år. Nu föreslår kommunens samhällsbyggnadsnämnd ett förbud för användning av reningsverket från och med 2017. Det skriver Ystads Allehanda.

Reningsverket i Blentarp, Sjöbo kommun är hårt slitet och redan i början av 2000-talet diskuterades en om- och utbyggnad.

Senare beslutades istället om överföringsledningar mellan Blentarp till Sjöbo, via Sövde men verkställandet har dragit ut på tiden. Under tiden har bland annat reningsverket i Sjöbo byggts ut för att klara en ökad belastning. Reningsverket i Blentarp är dock fortfarande igång men såväl arbetsmiljö som reningsresultat är undermåliga.

Kommunens VA-Chef Peter Hellichius hoppas enligt Ystads Allehanda på att den extra pressen med förbudshotet från samhällsbyggnadsnämnden inte ska behöva få någon betydelse. Sista etappen överföringsledningar ska vara klara våren 2016 enligt planerna. Förfrågan om upphandling av arbetet går ut idag, måndag. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid