Annons Kamstrup 2024

ILL: Link Arkitekter

Regnvänlig skola i Göteborg

VA-aktuellt

Nya Torslandaskolan i Göteborg ska bli världens bästa skola när det regnar, möjligen också vid uppehållsväder men dagvattenhanteringen är central i bygget.

Göteborg Stad fortsätter sitt något utdragna 400 årsjubileum och byggnationen av Torslandaskolan F-6 är en del av jubileumssatsningen Rain Gothenburg. Med temat ”Världens bästa stad när det regnar” lägger kommunen fokus på hållbarhet och att möta klimatförändringar. Därför vill man på Torslandaskolan göra vatten till en resurs i lek såväl som i den pedagogiska verksamheten.
– I Göteborg regnar det ungefär var tredje dag. Här på Torslandaskolan vill vi att elever och pedagoger ska ha roligt när det regnar samtidigt som vi fördröjer vattnets väg ut i dagvattensystemet så att vi inte belastar ledningarna vid häftiga skyfall, säger Karl Johan Canestedt, senior projektledare på Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid