Annons Kamstrup 2024

FOTO: Pixhill.com

Regeringen vill kartlägga PFAS-förekomster

VA-aktuellt

Den svenska regeringen vill satsa 50 miljoner kronor fram till år 2020 på ökade satsningar inom miljöövervakning, bland annat en heltäckande kartläggning av PFAS.

I budgetpropositionen för 2017 vill regeringen stärka miljöövervakningen för farliga kemikalier. En särskild satsning görs för att få en heltäckande bild av föroreningar av svårnedbrytbara högfluorerade miljögifter, PFAS, som hittats i grundvatten och dricksvattentäkter på flera håll i landet.

För PFAS-karläggningen avsätts tio miljoner 2017, 20 miljoner 2018 samt ytterligare tio miljoner vardera för 2019 och 2020. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid