Annons Kamstrup 2024

Melker Dahlstrand/Riksdagsförvaltningen

Regeringen uppmanas förenkla för ny reningsteknik

VA-aktuellt

Frågan om rening av läkemedelsrester diskuteras i riksdagen. Regeringen uppmanas att underlätta utvecklingen av avancerad vattenrening.

Regeringen bör arbeta för att underlätta utvecklingen av avancerad vattenrening. Det anser miljö- och jordbruksutskottet som vill att riksdagen, i ett tillkännagivande, uppmanar regeringen att arbeta för det.

Miljö- och jordbruksutskottet menar att det krävs det investeringar i avancerad vattenrening och att det i dag pågår arbete med att utveckla ny teknik för att rena avloppsvatten.

”Utskottet tycker att det är viktigt att fortsätta arbetet för att underlätta utvecklingen av avancerad vattenrening och föreslår att riksdagen uppmanar regeringen att göra det.

Utskottet föreslår också att riksdagen uppmanar regeringen att låta utreda frågan om att installera avancerad vattenrening vid reningsverk.”

Förslaget om tillkännagivande kommer från motioner från allmänna motionstiden från Moderaterna och Centerpartiet. Inget parti har sagt nej till förslaget. Torsdagen den 1 mars planeras debatt i frågan. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid