Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: NSVA

Rådgivning efter översvämning

VA-aktuellt

Bjuvs kommun och NSVA erbjuder hjälp och vägledning till översvämningsdrabbade invånare, efter en stor översvämning i mitten av juni.

I måndags träffades kommunledningen i Bjuv och NSVA:s ledning för att diskutera de översvämningar som drabbade kommunen den 15 juni. På mötet beslöt man bland annat att vid tre tillfällen erbjuda information och stöttning i hur man kan få hjälp med sina översvämningsärenden.

– Det är viktigt för oss från NSVA att möta de kunder som blivit drabbade av skyfallet och hjälpa till på bästa sätt. Vi känner verkligen med alla fastighetsägare och kunder som drabbades i översvämningen. Vid träffarna kommer vi kunna berätta om varför det pågår en utredning av laddningskapacitet och ansvarsfrågor och vad som händer i höst när vi får resultatet av utredningen, säger Åsa Peetz från NSVA i ett pressmeddelande.

– Det var många fastigheter som drabbades och jag lider med alla som har fått sina hem förstörda. Jag har därför träffat NSVA för att diskutera hur vi på bästa sätt kan stötta våra invånare. Bland annat kom vi fram till att tjänstepersoner från kommunen och NSVA ska finnas på plats i kommunhuset vid tre tillfällen. På så sätt ska invånare kunna komma hit, få svar på sina frågor och stöd i hur de ska gå till väga för att få hjälp, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson.

Under eftermiddagen den 15 juni föll 120 millimeter regn över Bjuv. Det ledde till stora översvämningar i kommunen. Cirka 230 fastighetsägare i Bjuv rapporterade skador direkt efter skyfallet till kommunägda NSVA som ansvarar för VA i Bjuvs kommun. Senare i höst kommer NSVA att presentera en utredning över händelsen där ansvarfrågan ska belysas. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid