Annons Kamstrup 2024

FOTO: Nicke L/CC

Provisorisk ledning på Ölandsbron

VA-aktuellt

En provisorisk vattenledning till Öland från fastlandet, kan komma att dras på Ölandsbron. Förslaget ska tillfälligt kunna lösa vattenbristen på Öland.

Borgholm och Mörbylånga kommuner på Öland, samarbetar nu med Kalmar för att tillfälligt lösa vattenbristen på Öland. En provisorisk vattenledning på Ölandsbron är en möjlighet. Frågan är om den skulle gå att få färdig till sommaren.

– Tanken är att vi ska försöka att få till en tillfällig ledning redan innan sommaren, men det är ett svårt projekt och det är inte säkert att vi hinner med, säger Jörgen Madebrink, tidigare VD för Kalmar Vatten men nu utredare på Kalmar kommun, i en intervju med Sveriges Radio Kalmar.

Parallellt utreds även möjligheterna till en permanent ledning, något som diskuterats flera gånger sedan Ölandsbron byggdes. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.

Abonnera på Cirkulation

Ur senaste Cirkulation:

Östra länken skapar möjligheter

Kunskapen om råvattnet har brister

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid