Annons Kamstrup 2024

PFAS-föreningens ordförande Herman Afzelius. FOTO: PFAS-föreningen

PFAS-förening kräver ersättning från vattenbolag

VA-aktuellt

PFAS-föreningen i Kallinge kräver ekonomisk ersättning av kommunala Ronneby Miljö och teknik. Detta för att VA-bolaget levererat dricksvatten som innehållit skadliga perflouerade ämnen.

Det är PFAS-föreningens advokatbyrå Carat som skickat ett krav på ekonomisk ersättning till kommunala VA-bolaget Ronneby Miljö och teknik. Föreningen menar att Försvarsmakten egentligen har huvudansvaret för utsläppen men att det samtidigt har möjligheten att stämma Ronneby Miljö och teknik som vattenleverantör. Så resonerar PFAS-föreningen i ett pressmeddelande. Brevet ska ses som ett första steg, enligt föreningen.

“I första hand söker föreningens medlemmar en uppgörelse i godo”, framhåller de också i pressmeddelandet.

PFAS-föreningen anser i första hand att staten ska ta ansvar för såväl sjukvård som forskning som kan relateras till att flera tusen människor i Kallinge med omnejd har druckit förorenat vatten under lång tid. PFAS-föreningen är en ideell förening som har bildats för att tillsammans driva de PFAS-förgiftade i Kallinges och Ronnebys intressen. 

Ronneby Miljö och teknik har valt att inte lämna några kommentarer än, på brevet som kom under förmiddagen. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid