Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

DVGW. FOTO: DVGW

Ont om vatten ger stora investeringar i Tyskland

VA-aktuellt

Vart femte tyskt vattenverk har redan haft ont om vatten. Det kom fram vid en enkätundersökning i den tyska VA-branschen. För att säkra vattentillgången för framtiden arbetar vattenverken på ett flexiblare ledningsnät, fler vattenkällor och snabbare tillståndsförfaranden.

Även Tyskland står mitt uppe i en vattenkris påskyndad av klimatförändringar. Genomsnittstemperaturen var förra året 10,5 grader i Tyskland. Den högsta någonsin. Landet får minskad nederbörd och glaciärerna i Alperna smälter. Den utvecklingen påverkar på sikt tillgången på dricksvatten.
– Även om försörjningen både kvantitativt och kvalitativt är säkrad för de närmaste åren är det nödvändigt att förbereda sig för framtiden och anpassa infrastrukturen för vårt viktigaste livsmedel nu, konstaterar Wolf Merkel, ordförande för de tyska vatten- och gasleverantörerna (DVGW), på en presskonferens i Berlin.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid