Annons Kamstrup 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Olycklig miljöbilsdefinition

VA-aktuellt

Regeringens förslag till miljöbilsdefinition är olycklig då hänsyn enbart tas till bilens koldioxidvärden och inte livcykelanalysvärden för drivmedel. Det är experterna på IVL och en av de stora producenterna av fordonsgas Tekniska Verken i Linköping överens om.

Kommunalägda Tekniska Verken i Linköping har bygg upp ett av landets mest ambitiösa system för biogasfordon och har under många år varit i framkant på området. Där är reaktionen kraftig på regeringens förslag att biogasbilar inte längre ska räknas som miljöbilar.
– Vi kan se att marknaden för biogasen breddas. En anledning är produktionen av flytande biogas som ger större tillämpningsområden för både tunga transporter, industrin och sjöfarten.
Samtidigt har alla delmarknader ganska stor betydelse och där är de lätta fordonen trots allt en viktig marknad, säger Johan Böök, Public Affairs hos Tekniska Verken till Cirkulation.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid