Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Arkivbild. FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Olofsströmsledningen reparerad efter sabotage

VA-aktuellt

Den saboterade vattenledningen mellan Näsum och Olofström är nu helt färdigreparerad, efter elva veckor av extraarbete.

Den helt nylagda vattenledningen mellan Näsum och Olofström, som förbinder vattenverket i Bromölla med Olofström, är nu provtryckt och klar för andra gången. Detta efter det sabotage som ledningen utsattes för vid läggningen.

Det var i början av juni som Skåne Blekinge Vattentjänst, SBVT, upptäckte borrade hål i den nylagda ledningen i samband med att den provtrycktes.

– Man hade borrat i svetsskarvar med tolv meter mellan varje, på en sträcka av ungefär 300 meter, säger Anders Olofsson på SBVT, till Blekinge Läns Tidning.

Den nylagda ledningssträckan är totalt fem kilometer och är en del av den 2,2 mil långa ledningen. Kostnaden för reparationsarbetet ligger på cirka 1,3 miljoner kronor.

Det har funnits ett lokalt motstånd mot projektet att bygga en överföringsledning mellan Bromölla och Olofström. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid