Annons Kamstrup 2024

FOTO: Pixhill.com

Östra Göinge höjer taxan långsiktigt

VA-aktuellt

VA-taxan i skånska Östra Göinge höjs med tio procent. Höjningen införs den 1 juni. Därefter väntar årliga höjningar i över tio år.

Östra Göinge har tagit en VA-strategi, Det livsviktiga vattnet, som bland annat pekar på beräknade investeringar på 609 miljoner kronor över en 25-årsperiod. Taxan kommer inledningsvis att höjas med tio procent för att sedan höjas med en procent årligen fram till år 2027. Det rapporterar NSK.

– Vi har ett spretigt, plottrigt och skört system. Nu börjar vi resan från den här plottriga va-kartan till slutmålet, säger kommunalrådet Patric Åberg (M) till NSK.

Satsningarna omfarttar bland annat nytt reningsverk i Knislinge, stora ledningsarbeten med både överföringsledningar och förnyelse samt avveckling av vissa anläggningar. Även den politiska oppositionen är överens om förnyelseprogrammet. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation


Ur senaste Cirkulation:

Rekordhöga blyhalter i brunnsvatten

Tunneln gör kloak till oas

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid