Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Östersunds sjukhus kan få eget reservvatten

VA-aktuellt

Region Jämtland Härjedalen startar en snabbutredning för att få fram eget reservvatten till Östersunds sjukhus.

Region Jämtland Härjedalen tillsätter en egen utredning för att få säkert reservvatten till Östersunds sjukhus. Ett alternativ som ska studeras är att koppla ihop sjukhuset med Krokoms kommuns ledningsnät, en investering på cirka 300-400 miljoner kronor. Ett annat är egna borrhål för en grundvattentäkt. Det rapporterar Östersunds-Posten, ÖP.

Frågan blev aktuell för någon vecka sedan då en större vattenläcka hos Östersunds kommun höll på att ställa sjukhusets verksamhet utan vatten.

– Det var nära att vi var tvungna att evakuera sjukhuset. Vi är extremt beroende av vattnet och det här har varit väldigt aktuellt sedan 2010, då det var problem med crypton, säger Jan-Åke Lindroth, fastighetschef hos Region Jämtland Härjedalen till ÖP.

Östersunds sjukhus har redan idag möjlighet att ta råvatten direkt från Storsjön som sekundärvatten men vare sig de eller Östersunds kommun har någon reservvattentäkt. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation


Ur senaste Cirkulation:

Rekordhöga blyhalter i brunnsvatten

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid