Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: piaktw/Foap

Nytt reningsverk projekteras i Trosa

VA-aktuellt

I Trosa kommun förbereds för ett helt nytt reningsverk. Verket ska ersätta de slitna anläggningar som idag finns i Vagnhärad och Trosa.

Det har varit på gång länge, ett nytt reningsverk invid Trosa våtmark. Redan när dagens reningsverk i Trosa byggdes om 2013 kunde Cirkulation skriva om planer på ett nytt reningsverk som då beräknades ha byggstart 2018.

Nu rapporterar SVT Sörmland att de styrande Allianspartierna i Trosa är överens om att inleda bygget med en planerad byggstart 2020.

– Det finns en mark i Trosa som ligger i närheten av våtmarken. Det kommer att ske en projektering för att se exakt hur stort verket kommer att bli och vilken teknik som ska användas, säger Martina Johansson, gruppledare för Centerpartiet i Trosa.

Beställningen från politiken i Trosa är ett reningsverk som ska kunna hantera såväl läkemedelsrester som mikroplaster. Även oppositionen i Trosa är positiva till de förnyade reningsverksplanerna. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid