Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Käppalaförbundets kampanj Städa Naturligt startar nu!

Naturlig städning i Käppalas kampanj

VA-aktuellt

Käppalaförbundet i norra Storstockholm drar igång en ny informationskampanj som startar i dagarna. Reningsverksförbundet slår nu ett slag för naturlig städning. Budskapet är att genom att städa med naturliga produkter som citron, såpa och ättika kan mängden av onödiga kemikalier i det inkommande avloppsvattnet minska.

Käppalaförbundet driver en treårig informationskampanj med tema kemikalier. Vårens kampanj är den tredje i ordningen. Målet är att påverka beteendet hos de över en halv miljon invånarna i förbundets elva medlemskommuner och på så sätt minska mängden av onödiga kemikalier som kommer till förbundets reningsverk, Käppalaverket på Lidingö, och därmed minska utsläppen till miljön.

Förbundet arbetar på olika sätt med förebyggande åtgärder för att minska mängden miljöstörande ämnen i avloppsvattnet. Arbetet riktar sig både till företag och privatpersoner. Generellt sett har mängden kemikalier från företag minskat väsentligt de senaste åren. När det gäller privatpersoner kan stora förbättringar uppnås genom förändrade beteenden i vardagen, menar man från Käppalaförbundet.

Informationskampanjen inkluderar bland annat trafikreklam i kollektivtrafiken, digital annonsering samt annonser i lokaltidningar. 

Se mer:

Korta informationsfilmen från Käppala; Städa Naturligt.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid