Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Leo Plöen

Möte om VA-konflikten i Båstad/Laholm

VA-aktuellt

Nu har Laholms respektive Båstads kommun kommit överens om tid för ett möte om de brutna avtalen om VA-utbyggnad. Den 23 februari ska kommunerna mötas, skriver Laholms-Tidning.

Båstads kommun lämnade det pågående samarbetet om en gemensam utbyggnad av vattenverket i Skottorp, Laholms kommun, i december. Samarbetet har pågått sedan 2011.

Kommunerna har sedan olika tolkningar av hur samarbetet om en gemensam avloppslösning med en överföringsledning till Ängstorps reningsverk i Laholm, påverkas av detta. I det projektet ingår en utbyggnad av Ängstorps reningsverk i Laholm och överföringsledningar från det gamla reningsverket Hedhuset, också i Laholms kommun. Idag pumpas avlopp från Båstad och Östra Karup till Hedhusets reningsverk, som ska läggas ned.

– Jag kommer inte ihåg något avtal om reningsverket, säger Båstads kommunalråd Bo Wendt, Bjärepartiet, till Laholms Tidning.

När det gäller dricksvattenförsörjningen har Båstad en situation där man precis klarar maxdygnsbehov. Trots det menar kommunalrådet att det finns tillräckligt med vattenresurser i Båstads nuvarande vattentäkt och att utbyggnaden blir för dyr. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid