Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Mats Helander. FOTO: Purac

Mats Helander ny vd för Purac

Branschnytt

Mats Helander blir ny vd för Purac AB. Han tillträder tjänsten senast den 1 september.

Mats Helander efterträder Ulrika Nordeborg som vd för Purac. Ulrika har haft rollen under två och ett halvt år. 

Ett stort förbättringsarbete har genomförts under Ulrika Nordeborgs ledning med många lyckade resultat, uppger Purac. Samtidigt skriver ansvariga att företaget nu behöver intensifiera arbetet med att skapa stabil lönsamhet, driva framgångsrika projekt och vara en attraktiv arbetsgivare varför beslut om ny vd har fattats.

Mats Helander kommer närmast från NCC där han arbetar som Projektchef, Vatten- och miljöteknik, inom NCC Sverige AB. Han har 30 års erfarenhet inom vatten- och avloppsbranschen, främst inom projektgenomförande. Under åren1989-2009 arbetade Mats på Purac AB i olika befattningar, varav de sista fyra åren som divisionschef. Mats har även varit vd för Conpura AB, en utrustningsleverantör till vattenindustrin samt Produktionschef vid Malmbergs Water AB under fyra år.

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

– Jag är stolt och hedrad över möjligheten att få tillträda som vd på Purac AB och att tillsammans med nya och gamla kollegor ta mig an de utmaningar som VA-branschen står inför. Branschen har idag stora investeringsbehov och för att klara detta krävs en bred samverkan mellan olika aktörer på marknaden. I ett skede i vilket processkunnande och teknisk spetskompetens är starkt efterfrågad känner jag mig trygg i att Purac kommer att ha en ledande roll i framtida projekt.

Jag ser fram emot min första arbetsdag!” säger Mats Helander, i pressmeddelandet.

Ulrika Nordenborg kommer sitta kvar som vd fram tills att Mats Helander tillträder tjänsten.

Annons Wateraid