Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

SGU

Lena Söderberg kommer till VAK 2018

VA-aktuellt

Lena Söderberg, generaldirektör för SGU, tar upp frågan om låga grundvattennivåer på nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopp, i Gävle 21-22 mars 2018.

Statens Geologiska Undersökning, SGU, är den myndighet som ansvarar för miljökvalitetsmålet Grundvatten av god kvalitet. Generaldirektör Lena Söderberg kommer till Gävle för att tala under rubriken ”För lite vatten, eller?”.

Det är alltid roligt när vi kan locka riktigt bra föreläsare! Det är också viktigt att få ett nationellt perspektiv på den problematik som kommuntjänstemännen möter i sin vardag. Att konferensen är i Gävle, som under de senaste åren brottats med låga grundvattennivåer, gör Lena Söderbergs föredrag ännu mer relevant, säger Mattias Mattsson, vd för VA-guiden. 

Lena Söderberg har länge arbetat med miljö- och vattenfrågor. Innan hon blev generaldirektör för SGU var hon vd för Svenskt Vatten och innan dess vd för Krav.

Vatten Avlopp Kretslopp, VAK, hålls i Gävle 21-22 mars 2018. Arrangör är VA-guiden i samarbete med Gävle kommun, Gästrike Vatten, Länsstyrelsen Gävleborg och VA-tidskriften Cirkulation. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid