Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Grundfos huvudägare in i Stockholm Water Prize

VA-aktuellt

Pumptillverkaren Grundfos huvudägare, Poul Due Jensens Fond, går in i ett tätare samarbete med organisationen bakom Stockholm Water Prize. Detta som ny grundare bakom det prestigefyllda vattenpriset.

Från 1 januari 2016 ingår Poul Due Jensens Fond i gruppen av grundare bakom Stockholm Water Prize, detta genom ett nytt samarbete med Stockholm International Water Institute, Siwi.

– I Siwi är vi glada och stolta över att Poul Due Jensens Fond nu kan räknas bland våra fasta stödjare. Fondens arbete för att ge åtkomst till de mest utsatta på vår jord med vatten är berömvärt, och vi ser fram mot att samarbeta med fonden om att skapa en värld där vi utnyttjar vattenresurserna på klokare och mer hållbart sätt, säger Torgny Holmgren, Executive Director, Siwi, i ett pressmeddelande. 

Stockholm Water Prize delas ut årligen av Siwi till individer eller organisationer som arbetar för att skydda och bevara vattenresurser och för att förbättra levnadsvillkoren för planetens invånare och ekosystem. Prisutdelningen sker vid en ceremoni i Stockholms Stadshus under Världsvattenveckan som i år arrangeras 28 augusti-2 september.

Vinnaren av Stockholm Water Prize 2016 kommer att offentliggöras på på Världsvattendagen den 22 mars

Poul Due Jensens Fond äger cirka 88 procent av Grundfos och donerar varje år större och mindre belopp till projekt inom humanitärt bistånd, socialt inkluderande, forskning och innovation. Vattenprojekt svarar för omkring 75 procent av donationerna.

Som grundare erlägger Poul Due Jensens Fond ett engångsbelopp på en miljon svenska kronor. Därefter bidrar fonden årligen med 150 000 kronor till Stockholm Water Foundation. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid