Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Casper Hedberg

Grontmij del av Sweco

VA-aktuellt

Nu blir Grontmij en del av Sweco. Förvärvsprocessen har pågått sedan den 1 juni och nu påbörjas integrationen av de två bolagen.

Förvärvet av nederländska Grontmij, med cirka 6 000 medarbetare, innebär att Sweco nu har cirka 14 500 medarbetare i 15 europeiska länder.

– Sweco och Grontmij kompletterar varandra perfekt. Båda verksamheter kännetecknas av starkt kundfokus och erkänd kompetens. Geografiskt finns vi på olika marknader, vilket innebär fortsatta tillväxtmöjligheter. Vår ambition är att Sweco på sikt ska ha en ledande position i alla de länder där vi finns. Mindre och större förvärv kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del i Swecos tillväxtstrategi, säger Tomas Carlsson, VD och koncernchef för Sweco, i ett pressmeddelande.

Den 25 september stod det klart att den så kallade acceptansnivån för budet uppnåtts med god marginal. En förlängd acceptperiod pågår till och med den 9 oktober för att ge resterande Grontmij-aktieägare möjlighet att lämna in sina aktier i budet. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid