Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Grattis Malin!

VA-aktuellt

Cirkulations frilansmedarbetare Malin Biller har tilldelats Adamsonstatyetten 2015. Det prestigefyllda priset för serietecknare firar 50 år 2015.

Malin Biller som medverkar i varje utgåva av Cirkulation med en specialstripp om vatten och miljö, får priset för för sitt ”mångsidiga, ärliga, ambitiösa och otvungna konstnärskap, där hon utan balansstav eller skyddsnät rör sig mellan det djupa allvaret och det uppsluppna burleskeriet.”

Adamsonstatyetten instiftades av Svenska Serieakademien 1965 för att uppmärksamma kvalitetsserier i Sverige och utomlands. Adamsonstatyetten är uppkallad efter Oscar Jacobssons serie Adamson, som startade i skämttidningen Söndags-Nisse 1920. Adamson är fortfarande Sveriges internationellt mest spridda serie.

Malin Biller mottog priset vid en tillställning på ABF-huset i Stockholm lördag 17 oktober, tillsammans med Peter Bergting som också fick en statyett. (EW)

Några Miljö-Biller i Cirkulation:

Cirkulation 6/15: Reningsverk

Cirkulation 4/15: Två hål i väggen

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid