Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Ben Stansall/AFP

Fyra döda vid explosion på reningsverk i Bristol

VA-aktuellt

Fyra personer dödades och en femte skadades vid en explosion på en reningsverksanläggning i Avonmouth, Bristol, i sydvästra England under torsdagseftermiddagen.

Enligt Bristol Post inträffade explosionen i en lagringssilo för behandlat slam. De avlidna befann sig på taket till byggnaden när den exploderade. Reningsverket tillhör Wessex Water.
– Vi är helt förkrossade över den tragiska olyckan vid vårt verk och att den orsakat fyra dödsfall. Våra tankar går till familjer, vänner och kollegor till de inblandade, säger bolagets vd Colin Skellet i ett uttalande. Han lägger till att företaget arbetar tillsammans med myndigheterna för att utreda olyckan.
Explosionen inträffade vid lunchtid på torsdagen 3 december och en brand bröt ut. Vid anläggning sker bland annat uppgradering till fordonsgas. Enligt polisen var tre av dödsoffren anställda av reningsverket medan den fjärde var från en underentreprenör.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid