Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Pixhill.com

Fortsatt sparande i Ronneby

VA-aktuellt

På flera håll i landet har bevattningsförbud som gällt under sommaren börjat att dras tillbaka men i Ronneby kommun är bedömningen att begränsningarna kan vara kvar även efter 1 oktober.

I Ronneby kan perioden med begränsningar i hur kranvattnet ska användas, fortsätta under hösten. VA-chef Conny Miketinac säger till Sydöstran att till exempel förbudet mot till exempel biltvätt med kommunalt vatten kan bli kvar.

Enligt Sveriges Geologiska Undersökning, SGU, börjar grundvattennivåerna i Blekinge att närma sig det normala efter några intensiva regnveckor med betydligt mer nederbörd än normalt. I de små magasinen är läget nu normalt samtidigt som även de stora magasinen i rullstensåsarna börjar återhämta sig ordentligt.

 Det är väl bra att SGU har positiva siffror. Men vi mäter i andra rör än vad de gör. Vi ser alltjämt mycket låga nivåer i Bräkne-Hoby. När det gäller Leråkra kan man börja skönja en tendens till en ökning, men det är inte mer i dagsläget, säger Conny Miketinac, till Sydöstran. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid