Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Pixhill.com

Flera veckor av kokning i Partille

VA-aktuellt

Vattenkokningen för invånarna i Partille kommer att fortsätta ett bra tag. Kommunen har nu en teori om spridningen av föroreningen.

Ett område i centrala Partille har nu avgränsats som trolig källa till att koliforma bakterier spridits i ledningsnätet. Ledningssträckan är nylagd och har byggts i etapper under året. Intensiv spolning av nätet har pågått under helgen.

– Om de fortsatta analyserna bekräftar att vi hittat föroreningskällan hoppas vi kunna lyfta kokningsrekommendationerna i vissa delar av kommunen inom någon vecka. I de tydligt drabbade delarna är det mycket svårt att säga hur lång tid det kommer att ta, men sannolikt rör det sig om flera veckor, säger Per Söderquist, teknisk chef i Partille kommun, via kommunens hemsida.

Det var tisdagen den 3 november som kommunen först utfärdade en kokningsrekommendation för hela kommunen. Då bedömdes en tidigare begränsad förorening ha spridits till hela ledningsnätet. 37 000 invånare är berörda. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid