Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Finska riksdagen. FOTO: Pixhill.com

Finsk storsatsning på återvinning av näringsämnen

VA-aktuellt

Finland lanserar ett statligt program för återföring av växtnäring från bland annat avloppsslam. Det treåriga programmet finansieras med motsvarande 115 miljoner kronor.

Finland satsar 12,4 miljoner euro, motsvarande cirka 115 miljoner kronor, i ett strategiskt program för att utveckla ny teknik, logistik och modeller för återvinning av näringsämnen ur olika typer av biomassa. Programmet pågår fram till 2018. Ett av områdena som ska utvecklas är återvinning av näringsämnen ur avlopp.

I slutet av april hålls ett stort seminarium med inriktning på återvinning av näringsämnen från dynga och avloppsslam, seminariet arrangeras av tre departement med ansvar inom miljö, skog och ekonomi, tillsammans med en rad andra intressen. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.

Abonnera på Cirkulation

Ur senaste Cirkulation:

Minireningsverk – hur bra fungerar de?

Fettinformation med hjälp av dörrknackning

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid