Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Pixhill.com

Falsklarm från vattenlab

VA-aktuellt

Vattenlaboratoriet larmade av misstag. Det är bakgrunden till den kokningsrekommendation som Sala kommun utlyste på onsdagskvällen den 8 januari. Rekommendationen drogs tillbaka redan under torsdagen den 9 januari.

Under onsdagskvällen utfärdade Sala kommun en kokningsrekommendation för dricksvattnet i stora delar av kommunen, bland annat i centralorten Sala, via VMA, Viktigt meddelande till allmänheten. Av meddelandet framgick att provsvaren om E.coli-förekomst i vattnet var preliminärt. Redan nästkommande dygn kunde kommunen blåsa faran över.
”Det ackrediterade laboratoriet har, av misstag, larmat om ett otjänligt prov onsdag 2020-01-08. Både det första provet och omprovet visar nu inget e-koli. Därmed häver vi kokningsrekommendationen och allt kommunalt dricksvatten är säkert att dricka direkt ur kranen”, meddelar Sala kommun via kommunens hemsida. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid