Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Borlänge Energi:s VD avgår omedelbart

VA-aktuellt

Kommunala bolaget Borlänge Energis VD Anders Åberg lämnar sitt uppdrag. Detta efter att det blivit känt att Anders Åberg begått och dömts för brott mot sexköpslagen.

Kommunala bolaget Borlänge Energis VD Anders Åberg lämnar sitt uppdrag. Detta efter att det blivit känt att Anders Åberg begått och dömts för brott mot sexköpslagen.

Beslutet att Anders Åberg lämnar sitt uppdrag som VD för Borlänge Energi togs den 16 februari 2016. Bolaget har bland annat ansvar för den kommunala VA-försörjningen.

– Vi i styrelsen är ledsna över det som hänt. Anders Åberg och jag är helt överens om att han inte ska fortsätta i rollen som VD, säger Kerstin Rahm, styrelseordförande i Borlänge Energi, i ett pressmeddelande.

Anders Åberg har de senaste veckorna varit sjukskriven och därmed inte i tjänst. Sexköpet inträffade i december 2015 och ett strafföreläggande gavs förra veckan. Den 16 februari 2016 fick Borlänge Energi och Borlänge kommun kännedom om den brottsliga handlingen och domen.

Formellt tas nu beslutet om att skilja Anders Åberg från sitt vd-uppdrag av Borlänge Energis styrelse nästa vecka.

– Från Borlänge kommuns sida så delar vi förstås styrelsens bedömning av situationen. Efter en sådan här händelse finns inga förutsättningar att kunna fortsätta som vd. Däremot har Anders Åberg gjort ett stort och gott arbete under sin tid som VD på Borlänge Energi, säger kommundirektör Åsa Granat, tillika VD i moderbolaget Borlänge kommuns förvaltnings AB. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid