Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

sött och salt. En bok om vatten.

Blött, sött och salt

VA-aktuellt

Kommunala Laholmsbuktens VA satsar på information till förskolebarn inför Världsvattendagen den 22 mars. Samtliga förskolor får boken ”Blött, sött och salt. En bok om vatten”

– Det är inte en självklarhet med rent vatten för många på jorden och detta är något vi vill att man på förskolorna ska prata med barnen om. Vi vill nå barnen vid en tidig ålder och lära dem förstå och bli intresserade av kretsloppet och då är ju en pedagogisk bok som ger svar på frågor om vatten en väg att lära dem, säger Henrik Kellgren, avdelningschef på Laholmsbuktens VA, i ett pressmeddelande.

Förutom att dela ut boken Blött, sött och salt. En bok om vatten, så anordnas även en tävling i samband med Världsvattendagen för 3-6-klassare i Laholm och Halmstad där utmaningen är att göra en hyllningsfilm till vattnet i vardagen. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.

Abonnera på Cirkulation

Ur senaste Cirkulation:

Minireningsverk – hur bra fungerar de?

Fettinformation med hjälp av dörrknackning

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid