Annons Kamstrup 2024

Avgrävd ledning skapar problem i Östersund

VA-aktuellt

En avgrävd vattenledning har ställt stora delar av centrala Östersund utan vatten. Östersunds sjukhus har tvingats ställa in planerade operationer och även dialysverksamheten.

Stora delar av Östersund får tillsvidare vatten direkt ur kommunens huvudreservoar. En avgrävd vattenledning ställer till stora problem och VA-avdelningen har tvingats stänga av vattnet i centrala Östersund för lagningsarbetet.

Det var i samband med ett viaduktbygge som en stor vattenledning slogs sönder på förmiddagen under onsdagen.

– En vattenledning som försörjer staden norrut härifrån har slagits sönder så vi har tvingats stänga av utpumpningen för stan åt det hållet, säger VA-chef Kolbjörn Rydén till P4 Jämtland.

Den avgrävda ledningen ligger parallellt med två andra stora ledningar och även de har varit nödvändiga att stänga under det inledande reparationsarbetet.

Kommunen uppmanar alla invånare till sparsamhet med vattnet så att viktiga samhällsfunktioner får tillgång till vatten. Sjukhset har tills vidare gått ned till en miniminivå i verksamheten och genomför enbart akuta operationer. Ansvariga vid kommunen beräknar att reparationerna ska vara klara som senast under tidig eftermiddag under onsdagen. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation


Ur senaste Cirkulation:

Rekordhöga blyhalter i brunnsvatten

Tunneln gör kloak till oas

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid