Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Pixhill.com

Återkommande oljesabotage mot reningsverk

VA-aktuellt

Återkommande utsläpp av olja till Hölö reningsverk i Södertälje kan röra sig om sabotage och miljöbrott. Det misstänker nu Telge Nät.

Kommunala Telge Nät i Södertälje har under de senaste tio månaderna drabbats av fyra större utsläpp av olja till Hölö reningsverk. Verket renar drygt 250 000 kubikmeter avloppsvatten per år.

Oljeutsläppen leder varje gång till stora saneringar och kostnader för Telge Nät. Hittills har man lagt ned 2,5 miljoner kronor på saneringar.

– Vi har påbörjat ett arbete med att spåra varifrån de skadliga ämnena kommer. Vi har också polisanmält händelserna. Det är jätteviktigt att vi hittar vem som orsakat detta och stoppar sabotaget, säger Marcus Birgersson, planeringsingenjör på Telge Nät i ett pressmeddelande.

Telge Nät ber också boende i Hölö om hjälp och att de tipsar polisen om de ser någon som illegalt dumpar något i avloppet. (EW)

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Cirka 20 procent av innehållet i VA-tidskriften Cirkulation är tillgängligt gratis under 10 dagar. Få full tillgång till Cirkulation på papper, webb & digitalt; årsabonnemang 475 kronor (exkl moms). Du får då också full tillgång till vårt sökbara arkiv med tusentals texter från vattenområdet, från de senaste åtta åren.


Abonnera på Cirkulation


Ur senaste Cirkulation:

Rekordhöga blyhalter i brunnsvatten

Tunneln gör kloak till oas

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid