Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: Erik Winnfors Wannberg

Åsa Bergman ny vd och koncernchef för Sweco

VA-aktuellt

Åsa Bergman har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco. Hon efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.

Nye vd:n Åsa Bergman har varit med länge hos Sweco. Hon har 27 års erfarenhet från olika linjechefsroller i koncernen, senast som affärsområdeschef för Sweco Sverige.

– Vi är mycket glada för att Åsa Bergman blir Swecos nästa vd. Under sin karriär i Sweco har hon genomgående levererat goda operativa resultat. Hon förenar ett tydligt ledarskap och starkt resultat fokus med en djup förståelse för Sweco och vår affär. Därför är hon rätt person att leda och utveckla koncernen vidare”, säger Johan Nordström, styrelseordförande i Sweco, i ett pressmeddelande.

Åsa Bergman anställdes i Sweco-koncernen 1991. Åtta år senare utsågs hon till regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige, innan hon 2006 blev vd för Sweco Management. 2012 tillträdde Åsa Bergman tjänsten som vd för Sweco Sverige. Under hennes tid har den svenska organisationen vuxit från cirka 3 000 medarbetare till cirka 5 700 medarbetare. Omsättningen har ökat från cirka 3,6 miljarder kronor till cirka 7,0 miljarder kronor.

Åsa Bergman tillträder som vd och koncernchef den 20 april 2018. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid