Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

FOTO: AW Thorbjörnsson

Åsa Bergman hedersdoktor

VA-aktuellt

Konsultföretaget Sweco:s koncernchef och vd Åsa Bergman har utsetts till hedersdoktor vid Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet.

Mittuniversitetet har utsett nya hedersdoktorer som installeras vid universitetets akademiska högtid i höst. En av de nya hedersdoktorerna är Åsa Bergman, koncernchef och vd på konsultföretaget Sweco.

– Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitet för sitt ledarskap och arbete med teknik, jämställdhet och hållbarhet. I en global organisation har hon drivit igenom och satt fokus på ledarutveckling för en hållbar framtid i en bransch som av tradition alltid haft teknisk kompetens högst på agendan, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

Samtidigt utses även Graham Potter, tränare för allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK till hedersdoktor vid Fakulteten för humanvetenskap.

De nya hedersdoktorerna installeras officiellt den 12 oktober under Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund. Åsa Bergman, 50, har jobbat på Sweco sedan hon tog examen som civilingenjör inom väg och vatten vid KTH i Stockholm. Hon har haft alla ledarskapspositioner inom Sweco och ansvarat för koncernens ledarskapsutvecklingsfrågor. De senaste sex åren har hon varit vd för Sweco Sverige och den 20 april i år blev hon koncernchef. Konsultföretaget Sweco har 14 500 medarbetare i Europa och genomför uppdrag inom teknik, miljö och arkitektur i 70 länder varje år. Sweco omsätter cirka 16,9 miljarder SEK.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid