Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

WSP fusioneras med Genivar

VA-aktuellt

PUBLICERAT 2012-06-12
I helgen tillkännagav styrelserna för WSP Group plc och det kanadensiska företaget Genivar att de har enats om villkoren i en rekommendation som innebär att Genivar kontant förvärvar samtliga aktier i WSP. Fusionen mellan de två koncernerna skapar ett globalt konsultföretag med 14 500 medarbetare.
– WSP är ett framgångsrikt teknikkonsultföretag med visionen att bli en av världens ledande multidisciplinära konsultföretag inom vår sektor. Genom en fusion med Genivar skapas unika möjligheter att uppnå denna vision, men också goda utvecklingsmöjligheter för både kunder och medarbetare. Målsättningen är att nå en mer framskjuten placering på den globala marknaden, säger Rikard Appelgren, VD på WSP Europe och WSP Sverige samt styrelseledamot i WSP Group plc.
WSP är noterat på Londonbörsen sedan 1990. Enligt de överenskomna villkoren kommer WSPs aktieägare att vara berättigade till kontant ersättning av ett värde på totalt £278 miljoner, vilket motsvarar cirka 3,2 miljarder svenska kronor.
Genivar är ett av de ledande tekniska konsultföretagen i Kanada och vänder sig till både offentliga och privata kunder. Företaget har ett brett tjänsteutbud inom bland annat planering, projektering, miljötjänster, bygg och projektledning. Genivar har 5 500 anställda på cirka 100 kontor i Kanada och utomlands, är noterat på Torontobörsen och har ett börsvärde motsvarande 5,4 miljarder svenska kronor. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid