Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Skivfilteranläggning får ännu ett pris

VA-aktuellt

Den 22 september vann Gryaabs flerfaldigt prisbelönta skivfilteranläggning ytterligare ett pris – European Steel Design Awards 2011. Enligt juryns motivering visade det svenska bidraget hur man – med hjälp av stål – på ett elegant sätt kan skapa skönhet på en anläggning som vanligtvis förknippas med förorenat avloppsvatten.
– Vi är mycket stolta över priset, säger Lennart Ekfjorden, chef för Projekt- och planering på Gryaab i ett pressmeddelande. Tack vare ett intensivt samarbete mellan arkitekt, konstruktör och vår egen personal har byggnadens utformning anpassats till alla praktiska krav. Samtidigt har man fått en ljus och luftig arbetsmiljö och en byggnad som framhäver, snarare än döljer, skogen bakom.
Det europeiska stålbyggnadspriset delas ut vartannat år av den europeiska stålbyggnadsorganisationen ECCS där det svenska Stålbyggnadsinstitutet ingår. I år belönades även 14 andra stålprojekt i Europa.(EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid